De Boer bekijkt tegengoal Ajax en schlemiel Schuurs: A split second

De Boer bekijkt tegengoal Ajax en schlemiel Schuurs: "A split second"

07-12-2021 22:03
13

Perr Schuurs had de tegengoal van Ajax kunnen voorkomen, zegt Frank de Boer. De verdediger dekte niet kort genoeg op doelpuntenmaker Nuno Santos, die in zijn rug passeerde.

Schuurs krijgt van trainer Erik ten Hag de kans tegen Sporting, maar is na een sterk begin afgezwakt. Hij liet zich te makkelijk passeren bij de 1-1. "Sporting speelt met drie spitsen, waarvan er twee continu inzakken. Dat wisselen ze steeds af", zegt De Boer bij RTL7.

"Het is een fantastische bal, moet ik eerlijk zeggen, maar misschien had Schuurs een stap naar voren moeten doen, omdat hij zag dat de bal gegeven ging worden. Soms moet je applaudiseren voor de geweldige bal. Had hij iets beter kunnen doen? Ja, hij had een stap naar voren moeten maken of de ruimte meer moeten beschermen. Het is allemaal in a split second, op topniveau wordt dit afgestraft."

Ziggo Sport-analist Rafael van der Vaart vindt hetzelfde. "Schuurs had daar scherper moeten zijn, want op topniveau moet je zulke ballen hebben. Het was wel goed afgemaakt met links."

Ajax kwam even later alsnog weer op voorsprong door een goal van Antony, nadat Sébastien Haller vanaf de stip de 1-0 had gemaakt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie