Henk de Jong voor langere tijd uit de roulatie bij SC Cambuur

Henk de Jong voor langere tijd uit de roulatie bij SC Cambuur

Gepubliceerd: woensdag 8 december 2021 om 15:05wo 08-12-2021 om 15:05

Laatste update: woensdag 8 december 2021 om 15:09wo 08-12-2021 om 15:09

SC Cambuur zal het voorlopig moeten stellen zonder Henk de Jong. De trainer kampt met gezondheidsklachten en ontbrak om die reden afgelopen weekeinde al bij het Eredivisie-duel met Vitesse. 

De Jong wordt momenteel verder onderzocht aan een cyste in zijn hoofd en zal een behandeltraject ingaan. Volgens Cambuur is hij naar verwachting langere tijd uit de roulatie. Een cyste is een met vocht, lucht of andere lichaamsstof gevulde holte, die voor een hogere druk in het hoofd kan zorgen.

"Het is natuurlijk heel vervelend om niet bij het team en op de club te kunnen zijn, maar gezondheid gaat boven alles", zegt de oefenmeester op de clubsite. "We zijn optimistisch gestemd en ik voel me voor de rest ook prima. We gaan nu bekijken hoe we de cyste in mijn hoofd het best kunnen behandelen en we gaan er vanuit dat alles goed gaat komen. Tot die tijd heb ik alle vertrouwen in de spelers en technische staf om de ingezette lijn door te trekken."

Hoewel Cambuur met 1-6 verloor van Vitesse, zijn de Leeuwarders voortvarend aan het seizoen begonnen. De promovendus staat verdienstelijk zevende in de Eredivisie. Voor de winterstop wachten nog wedstrijden tegen Willem II, NEC (KNVB Beker), sc Heerenveen en Heracles Almelo.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws