Slot: 'Als je in zo'n team iemand eruit speelt, zegt dat wat over je kwaliteiten'

Slot: 'Als je in zo'n team iemand eruit speelt, zegt dat wat over je kwaliteiten'

Gepubliceerd: woensdag 8 december 2021 om 15:56wo 08-12-2021 om 15:56

Feyenoord-trainer Arne Slot gaat met de bezem door zijn elftal voor het Conference League-duel met Maccabi Haifa, maar Fredrik Aursnes verschijnt donderdag wel aan de aftrap in De Kuip. Slot is vol lof over de 25-jarige Noorse middenvelder.

Aursnes kwam afgelopen zomer over van Molde FK. Hij begon nog als wisselspeler, maar is inmiddels uitgegroeid tot een vaste waarde. "Ik speel meer en meer en voel me comfortabeler in het team", zegt hij op de persconferentie. "Aan het begin had ik wat tijd nodig om me aan te passen aan het team en mij te settelen in een nieuw land, maar nu gaat het beter en beter."

Slot is zeer te spreken over de controleur. "Aan het begin heb ik hem tekort gedaan door hem niet elke keer op te stellen. Dat lag niet aan hem, maar aan de jongens die speelden en het gewoon goed deden. Maar als je elke keer zo goed invalt, speel je jezelf in het team. Dat is in zijn geval gebeurd", aldus de coach. "Hij is een ander type dan wij op het middenveld tot onze beschikking hebben. Wat dat betreft is hij een unieke speler in onze selectie, daar hebben we eigenlijk geen tweede van."

"Hij is onze meest verdedigende middenvelder, maar hij is ook uitstekend in staat om het spel te versnellen, draait snel bij mensen weg en kan de bal snel uit z'n voeten krijgen", legt Slot uit. "Als je in zo'n goed draaiend team iemand eruit kan spelen, zegt dat wat over je kwaliteiten. Hij speelt nu structureel en voegt ook echt wat toe aan ons spel. Hij is echt een toegevoegde waarde."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws