Cambuur 'enorm geschrokken': 'Je verwacht niet dat dit er uiteindelijk uit komt'

Cambuur 'enorm geschrokken': 'Je verwacht niet dat dit er uiteindelijk uit komt'

Gepubliceerd: woensdag 8 december 2021 om 16:28wo 08-12-2021 om 16:28

SC Cambuur is flink geschrokken nu Henk de Jong voorlopig afwezig is door een cyste in zijn hoofd. Volgens algemeen directeur Ard de Graaf is de 57-jarige trainer zelf vol goede moed.

"Het is enorm schrikken. Het begon met wat klachten, dan verwacht je niet dat dit er uiteindelijk uit komt. Henk en ik werken al jaren samen, als dan ineens zijn gezondheid in het geding is, komt dat wel aan", zegt De Graaf tegen Voetbal International.

Volgens De Graaf is De Jong zelf optimistisch. "Zo is hij, dat is ook zijn kracht. Hij heeft altijd energie. Normaal gebruikt hij die energie om het voor iedereen goed proberen te doen, de komende periode moet het juist helemaal om hemzelf draaien. Als club gaan wij er alles aan doen om hem daarbij te helpen."

Voorlopig nemen Pascal Bosschaart, Martijn Barto en Peter van der Vlag de honneurs waar bij de Leeuwarders. "Over de langere termijn is nog geen zinnig woord te zeggen. Wat dat betreft moeten we afwachten hoe het met Henk verder gaat en wat de verdere onderzoeken uitwijzen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws