'Wij hebben het over Ajax, maar PSG en City gooiden er al een miljard tegenaan'

'Wij hebben het over Ajax, maar PSG en City gooiden er al een miljard tegenaan'

Gepubliceerd: woensdag 8 december 2021 om 17:12wo 08-12-2021 om 17:12

Jari Litmanen is onder de indruk van de Champions League-prestaties van Ajax. De Finse clublegende prijst de weg die de Amsterdamse club een aantal jaar geleden is ingeslagen.

"In 2019 was het al geweldig toen Ajax topclubs versloeg", zegt Litmanen in het Algemeen Dagblad. "Eigenlijk is dit hoe wij Ajacieden Ajax willen zien. Veel balbezit, aanvallend voetbal, gemiddeld drie goals per wedstrijd. Dan behoor je tot de beteren in Europa. Zulke cijfers zie je normaal alleen bij City, Liverpool en Bayern München."

Litmanen vindt het lastig om de ploeg van Erik ten Hag te vergelijken met de succesploeg die in 1995 de Champions League won. "Wat je nu weer ziet, is dat dit Ajax ook sterk presteert tegen grote ploegen. Ze wonnen bij Madrid, Juventus, Spurs en Dortmund. Er is ook altijd talent. Ryan Gravenberch doet me aan Patrick Kluivert en Clarence Seedorf in onze tijd denken. En de concurrentie is ook nu goed. Dan kun je, met een goede trainer, mooi spelen én ver komen."

Hoever de Amsterdammers reiken, durft Litmanen niet te voorspellen. "Wij hebben het over Ajax, maar wat denk je van Manchester City en PSG? Die clubs hebben er meer dan een miljard tegenaan gegooid, maar de grote beker heeft het ze nog niet opgeleverd. Loot je meteen PSG, wordt het lastig. Maar er zijn ook nog veel ploegen waar ik Ajax van zie winnen."

"Het gaat om details. Dat heeft Ajax tegen Spurs wel ervaren. En wij met het puntertje van Kluivert", aldus de Fin, die tegelijkertijd niets onmogelijk acht. "Zeker niet zoals Ajax nu speelt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws