Xavi stuurt sterk Barcelona-elftal veld op in cruciaal CL-duel met Bayern

Xavi stuurt sterk Barcelona-elftal veld op in cruciaal CL-duel met Bayern

08-12-2021 19:59 Laatste update: 20:00
41

FC Barcelona wacht een loodzware taak woensdagavond: er lijkt een overwinning nodig tegen Bayern München om de volgende ronde van de Champions League te behalen. Dat gaat de Spaanse grootmacht proberen met Frenkie de Jong, Sergiño Dest en Memphis Depay in de basis. 

Er staat veel op het spel voor Barcelona op bezoek in München. De ploeg van Xavi staat op het moment tweede met twee punten voorsprong op Benfica. De ploeg uit Portugal speelt echter tegen het al uitgeschakelde Dinamo Kiev en kan met een overwinning de volgende ronde van het miljardenbal bereiken. Mocht Barcelona een gelijkspel uit het vuur slepen tegen Bayern en Benfica zijn wedstrijd winnen, dan gaat de club uit Portugal op doelsaldo door naar de volgende ronde.

Xavi kiest tegen Bayern weer voor Gerard Piqué in het centrum van de defensie. De routinier zat tijdens de 0-1 nederlaag tegen Real Betis van afgelopen weekend op de bank. Gavi viel geblesseerd uit, maar is op tijd hersteld en start woensdag 'gewoon' in de basis. Ousmane Dembélé begint ook in de basis, dat gaat ten koste van Nico González.

De opstellingen:
Bayern München: Neuer; Pavard, Süle, Upamecano, Davies; Tolisso, Musiala, Müller; Sané, Lewandowski, Coman.

FC Barcelona: Ter Stegen; Dest, Piqué, Araujo, Lenglet, Alba; Busquets, F. De Jong, Gavi; Memphis, Dembélé.