FC Barcelona voor het eerst in 21 jaar uitgeschakeld in poulefase Champions League

FC Barcelona voor het eerst in 21 jaar uitgeschakeld in poulefase Champions League

Gepubliceerd: woensdag 8 december 2021 om 22:51wo 08-12-2021 om 22:51

Laatste update: woensdag 8 december 2021 om 22:54wo 08-12-2021 om 22:54

Voor het eerst in 21 jaar is FC Barcelona niet door de eerste ronde van de Champions League gekomen. Een dramatische poulefase werd woensdag net zo dramatisch afgesloten: Bayern München won in eigen huis met 3-0. Daardoor speelt Barcelona volgend jaar in de Europa League.

Het zag er voor de wedstrijd al slecht uit voor Barcelona. De ploeg van Xavi, de opvolger van Ronald Koeman, moest in Duitsland winnen van Bayern en was anders afhankelijk van Benfica, dat het al uitgeschakelde Benfica trof.

Benfica nam al in de eerste helft een 2-0 voorsprong in en dus wist Barcelona dat alleen een overwinning op Bayern genoeg was om te ontsnappen. Dat zat er geen moment in. De eerste kans was via Ousmane Dembélé voor Barcelona, daarna ging de Bayern-machine draaien. De Duitsers hadden bij de 1-0 van Thomas Müller hulp van de VAR nodig, daar de bal ogenschijnlijk over de lijn was. De VAR vond dat ook en dus werd de treffer goedgekeurd. Toen Leroy Sané voor rust 2-0 maakte, na een grote fout van doelman Marc-André Ter Stegen, was het al gedaan.

De lichaamstaal van Barcelona verklapte veel: de spelers geloofden niet meer in een stunt en namen al genoegen met een plek in de Europa League. Hoewel de Spanjaarden er in de tweede helft alles aan deden om het vege lijf te redden, zat een stunt er geen moment in. Jamal Musiala maakte er nog 3-0 van en stuurt Barcelona met een grote kater richting de Europa League.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws