Ferdinand: 'Als ik naar zijn goal kijk, doet hij me aan Van Persie denken'

Ferdinand: 'Als ik naar zijn goal kijk, doet hij me aan Van Persie denken'

Mason Greenwood doet Manchester United-icoon Rio Ferdinand denken aan Robin van Persie. Greenwood maakte een bijzonder fraaie goal tegen Young Boys, waarna de oud-verdediger hem vergeleek met Van Persie.

Met een halve omhaal zette Greenwood zijn ploeg op voorsprong tegen de Zwitserse opponent. Het duel eindigde uiteindelijk in 1-1, maar dat maakte Ferdinand niet minder lyrisch over de goal van de Engelse aanvaller. "Als ik naar de goal van Greenwood kijk, doet hij me aan Van Persie denken", stelt de voormalig Engels international bij BT Sport.

"Zijn bewegingen... Hij houdt er niet van om gedekt te worden. Mijn ogen kijken op dit moment maar één man: hij. Greenwood heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld, maar dit heeft ook te maken met instinct. Hij weet precies waar hij moet zijn."

Vervolgens stak Ferdindand de loftrompet over het spel van Greenwood. "Ik hou van hem. Er zijn niet genoeg woorden om te beschrijven wat ik voel over deze jongen als speler. Hij is een mooie voetballer. Ja, er zijn dingen waaraan hij moet werken, maar dat is onvermijdelijk voor een jonge speler."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s