'Dit zijn geen Champions League-teams en PSV komt niet door de poule'

'Dit zijn geen Champions League-teams en PSV komt niet door de poule'

10-12-2021 10:10
173

Kenneth Perez en Arnold Bruggink concluderen dat PSV het niet laat zien op de belangrijke momenten. De Deense analist vindt dat de ploeg van coach Roger Schmidt ver verwijderd is van het Champions League-niveau, laat hij weten bij Studio Europa van ESPN.

De Eindhovenaren verloren donderdag met 3-0 van Real Sociedad en komen na de winterstop uit in de Conference League. "Het is een behoorlijke stap van wat PSV heel graag wilde. De Champions League was heel belangrijk. Dat redden ze op het nippertje niet tegen tien man van Benfica. Dan kom je in een behoorlijke poule in de Europa League. Met de kwaliteit die PSV heeft kun je in een poule met AS Monaco en Real Sociedad ernaast grijpen."

"PSV is gewoon niet beter dan deze ploegen, zo simpel is het", haakt voormalig PSV-speler Bruggink in. "Op de momenten dat het moet gebeuren, is het gewoon net niet. Dat was tegen Benfica, Monaco en Sociedad zo. Het zijn ploegen op ooghoogte, maar PSV zit er eigenlijk net onder."

Perez trekt vervolgens een duidelijke conclusie. "Dan ben je ver verwijderd van Champions League-niveau. Dit zijn toch geen Champions League-teams? En jij komt niet door in zo'n poule. Natuurlijk kan het gebeuren dat je derde wordt, alleen is dat niet wenselijk als je richting de Champions League wil."

Bruggink werpt tegen dat clubs als Lille en Villarreal wel door zijn in het miljardenbal. "Maar goed, PSV komt dus niet door in zo'n poule", aldus Perez.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s