KKD-revelatie Dallinga duidelijk over Eredivisie-interesse: 'Dat is mijn intentie'

KKD-revelatie Dallinga duidelijk over Eredivisie-interesse: 'Dat is mijn intentie'

11-12-2021 08:45
43

Thijs Dallinga geldt als de grote revelatie van dit Keuken Kampioen Divisie-seizoen. De Excelsior-spits heeft er na 19 wedstrijden al 24 gemaakt en dat zal er ongetwijfeld voor zorgen dat hij bij Eredivisie-clubs op de radar is verschenen. De doelpuntenmachine denkt echter nog niet aan een vertrek.

Dallinga maakte beide Excelsior-treffers tegen MVV Maastricht. Door puntenverlies van Jong Ajax tegen TOP Oss ging de periodetitel daardoor naar Rotterdam. Na afloop krijgt Dallinga de vraag vanuit de ESPN-studio of hij al bezig is met een stap hogerop. "Ik heb gezegd dat het mijn intentie is om hier gewoon te blijven", zo reageert hij. "We zijn met iets moois bezig met zijn allen, dat resulteert ook in deze prijs. Dat is een goede motivatie om door te knallen, daar hoor ik ook bij."

Door zijn 24 doelpunten tot nu toe ligt Dallinga op schema om het oude record van Joop Schuman, die er in het seizoen 1961-1962 44 maakte voor Heracles Almelo in de Eerste Divisie, uit de boeken te schieten. "Dat is iets voor mijn tijd", zo lacht Dallinga. "Ik was er niet van op de hoogte en ook niet echt mee bezig. Wat moet ik er van zeggen..."

In de KNVB Beker wacht volgende week het affiche tegen zijn oude ploeg FC Groningen. Dallinga heeft er zin in. "Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik daar niet naar uitkijk. Voor ons als team een mooie meting om te kijken hoe we het tegen een ploeg als Groningen doen. Ik heb zin om te laten zien waar we mee bezig zijn hier", zo sluit hij af.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers is te beluisteren op Spotify en ook te zien op YouTube!

Plaats een reactie