Vier ex-eredivisionisten houden met Venezia Juventus op 1-1 gelijkspel

Vier ex-eredivisionisten houden met Venezia Juventus op 1-1 gelijkspel

11-12-2021 19:51
18

Juventus leek na drie zeges op rij de weg naar boven weer gevonden te hebben, maar heeft zaterdagavond opnieuw punten laten liggen. Het Venezia van onder meer Sergio Romero, Tyronne Ebuehi, Ridgeciano Haps en Dennis Johnsen hielden Matthijs de Ligt en de zijnen op een 1-1 gelijkspel.

Voor rust was er niet veel aan de hand voor de gasten uit Turijn. De Ligt kreeg al vroeg een kans en ook Juan Cuadrado en Álvaro Morata slaagden er niet in om Romero te passeren. Na een half uur werd het echter alsnog 0-1, na een subtiele spitsengoal van Morata.

De promovendus toonde echter karakter en kwam vroeg in de tweede helft langszij. Na sterk doorzetten van Haps haalde Mattia Aramu verrassend uit vanuit de tweede lijn en was Wojciech Szczesny gezien: 1-1. Juventus kwam nog maar sporadisch voor het doel van Romero en kon de averij niet meer voorkomen.

Juventus blijft voorlopig zesde, koploper AC Milan kan later op de zaterdag uitlopen naar een voorsprong van dertien punten. Venezia staat nu zes punten boven de degradatiestreep.