Vitesse richt zich tot UEFA: 'Geen Leicester, geen PSV: dat is ook niet eerlijk'

Vitesse richt zich tot UEFA: 'Geen Leicester, geen PSV: dat is ook niet eerlijk'

12-12-2021 14:44
11

Thomas Letsch heeft een aantal vreemde dagen achter de rug. Vitesse won donderdagavond van NS Mura in de Conference League, maar omdat Tottenham Hotspur niet in actie kwam en de UEFA nog niets heeft besloten, is niet duidelijk wat die zege waard is.

Tottenham schrapte door een corona-uitbraak het laatste groepsduel met Stade Rennais. Volgens de UEFA-regels moest de Engelse club binnen 24 uur een andere datum vinden voor de wedstrijd, maar dat is niet gelukt. Vitesse wacht echter nog altijd op de officiële bevestiging van de UEFA.

"Het is heel vreemd. Na de wedstrijd (tegen Mura, red.) wist niemand wat de overwinning waard was", zegt Letsch bij ESPN over de laatste dagen in Arnhem. "Voor mij is het duidelijk: de enige beslissing die de UEFA kan maken, is Stade Rennais een reglementaire 3-0 overwinning toewijzen. Maar er is nog steeds geen besluit genomen."

De trainer van Vitesse wil 'niet te vroeg juichen'. "We kijken uit naar maandag", doelt hij op de loting voor de Conference League-tussenronde. "Als er nog steeds niets officieel is, wordt het Vitesse slash Tottenham en kunnen we niet tegen Leicester City en PSV spelen. Dat is ook niet eerlijk voor de andere clubs. Ik hoop dat de UEFA dat ook ziet."