Racismerel in België: 'Hij huilde als een klein kind, dan is het serieus geweest'

Racismerel in België: 'Hij huilde als een klein kind, dan is het serieus geweest'

13-12-2021 08:14
67

De wedstrijd tussen Antwerp en Standard Luik houdt de gemoederen in België flink bezig. Abdoulaye Seck, verdediger van de thuisploeg, zou racistisch bejegend zijn door zijn tegenstander én het scheidsrechterskorps. 

Arbiter Lawrence Visser floot voor het einde van de eerste helft, toen de stoppen bij Seck doorsloegen. De boomlange verdediger probeerde Standard-speler Selim Amallah aan te vallen, waarop Visser Seck de rode kaart toonde. De Senegalees stelt racistisch bejegend te zijn door zijn opponent. "Hij (Visser, red) geeft zomaar een rode kaart. Gemakkelijk. Smeerlap", aldus Seck, die kookte van woede, in gesprek met Sporza.

"De scheidsrechters zijn racistisch tegenover mij. Als er zoiets gebeurt... Het zijn racisten. Ik zweer het." Het is niet bekend wat Amallah heeft gezegd tegen Seck. "Maar Seck heeft zitten huilen als een klein kind", verklaart Antwerp-ploeggenoot Björn Engels. "Zo'n beest. Dat moet het serieus geweest zijn, hè."

Intussen heeft Amallah via Instagram gereageerd op de aantijgingen. 'De mensen die praten, weten niks. Men spreekt van racisme, terwijl ik zelf afkomstig ben uit Afrika. Ik ben me dus voldoende bewust van de impact van dat soort stomme uitspraken. God weet als enige de waarheid, en dat is alles wat me kan schelen. Fijne dag, verder.'

Arnaud Bodart, keeper van Standard en teamgenoot van Amallah, kan zich in die woorden vinden en laat zich ook uit over de kwestie in gesprek met Sporza. "Hoe zou Selim Amallah een racist kunnen zijn? Hij is zelf Afrikaan en Marokkaan. Dat is onmogelijk. Wat ik wil zeggen is dat ik niet geloof dat hij een racist is."