'Ik zei bij Ajax: ben er klaar mee en wil niet meer naar club. Heb ik spijt van'

'Ik zei bij Ajax: ben er klaar mee en wil niet meer naar club. Heb ik spijt van'

13-12-2021 15:01
66

Daishawn Redan heeft een boekje opengedaan over zijn jeugd. De spits van PEC Zwolle had het niet breed thuis, waardoor hij het soms moeilijk had. Redan vertelt ook over zijn veelbesproken vertrek uit de jeugdopleiding van Ajax.

PEC huurt Redan momenteel een jaar van Hertha BSC. De geboren Amsterdammer doorliep de jeugdopleiding van Ajax en stond daar te boek als één van de grootste talenten. Redan kende echter een lastige jeugd. "Er was veel spanning thuis, met ruzies en zo", vertelt hij bij FunX. "We hadden niet genoeg eten. De volgende dag had ik dan een wedstrijd, terwijl ik wist: we hebben niet genoeg brood of wat dan ook. Na een tijdje werd het zo zwaar thuis, dat Ajax ons hielp met boodschappen."

In 2017 koos Redan ervoor om Ajax te verlaten. "Ajax wilde me een contract geven, maar er waren ook andere clubs die interesse in mij hadden: Manchester United, Leipzig, West Ham United. Bij al die clubs kwam ik langs, maar ik heb mijn keuze gemaakt nadat ik de training bij Chelsea zag. Ik dacht: hier kan ik me echt ontwikkelen."

Ajax liet Redan echter niet zomaar gaan. "Er is wel op jonge leeftijd aan me getrokken. Er werd elke week op de training aan me gevraagd: Wanneer ga je nou bijtekenen? Het is moeilijk om daar antwoord op te geven als jonge jongen. Je mag niet zeggen dat je weggaat, je kan gewoon geen antwoord geven. Na een tijdje heb ik gewoon gezegd: Ik ben er klaar mee en wil niet meer naar de club. Daar heb ik wel spijt van, want het is wel netjes als je blijft trainen. Maar het voelt niet fijn om dat elke keer te horen."

Redan tekende bij Chelsea, waar hij uiteindelijk drie jaar speelde. "Het eerste wat ik deed met het geld dat ik daarvan kreeg, is mijn ouders schuldenvrij maken", vertelt de spits. "Ik weet wat ze hebben gedaan om mij zo ver te kunnen laten komen. Ik vond dat mooi om terug te geven."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie