Koopmeiners: 'Mijn vertrek bij AZ is niet heel fijn verlopen, niet zoals gehoopt'

Koopmeiners: 'Mijn vertrek bij AZ is niet heel fijn verlopen, niet zoals gehoopt'

15-12-2021 07:14
87

Teun Koopmeiners verliet AZ afgelopen zomer voor Atalanta Bergamo, maar dat verliep niet zonder slag of stoot. De 23-jarige middenvelder had op iets meer medewerking gehoopt van zijn Alkmaarse jeugdliefde.

"Ik zal eerlijk zijn: mijn vertrek bij AZ is niet heel fijn verlopen. Niet zoals ik had gehoopt", zegt Koopmeiners tegen Voetbal International. "Achteraf hebben we alles gelukkig glad gestreken. Maar tijdens de onderhandelingen liepen onze belangen ver uiteen. Dat is logisch en jammer tegelijk."

De Oranje-international hoopte dat de Alkmaarders zich iets soepeler hadden opgesteld. "Je hoopt dat de morele kant wat meer wordt getoond. Natuurlijk snap ik dat AZ voor de hoofdprijs wilde gaan. Maar corona heeft impact op de bedragen die clubs kunnen uitgeven. Uiteindelijk hebben alle partijen bij de deal ingeleverd, waardoor het alsnog kon doorgaan. Maar dat is niet zonder slag of stoot gegaan."

Koopmeiners nam soms zelf ook contact op met technisch directeur Max Huiberts. "Niet om druk uit te oefenen, maar om mijn gevoel over de situatie uit te spreken. We hadden vooraf afgesproken dat we alles tegen elkaar konden zeggen, positief en negatief. Dat was niet altijd even leuk, maar dan ben je in ieder geval duidelijk tegen elkaar. In die tijd heb ik geleerd dat ideaalplaatjes niet bestaan in het profvoetbal."

AZ ontving naar verluidt ongeveer veertien miljoen euro van Atalanta. Koopmeiners kent een prima start bij La Dea. Hij speelde tot dusver dertien wedstrijden in de Serie A.