'Wolfsburg wil niet door met Weghorst en hoopt op transfer in januari'

'Wolfsburg wil niet door met Weghorst en hoopt op transfer in januari'

15-12-2021 09:18
105

VfL Wolfsburg staat open voor een transfer van Wout Weghorst in januari. De Bundesliga-club is namelijk niet van plan om het tot medio 2023 lopende contract van de Oranje-international te verlengen, meldt BILD.

Volgens het Duitse medium ligt het 'ongemakkelijke karakter' van Weghorst aan die beslissing ten grondslag. Hoewel de 29-jarige spits nog altijd belangrijk is voor Wolfsburg en dit seizoen zes keer scoorde in veertien competitieduels, hebben Die Wölfe de vraagprijs behoorlijk laten zakken. Weghorst mag deze winter voor twintig miljoen euro vertrekken uit de Volkswagen-Arena.

Wedden

Meer odds

Weghorst werd afgelopen zomer al in verband gebracht met een transfer naar onder meer Tottenham Hotspur, maar een deal kwam niet van de grond. Ook Kicker sluit een vertrek van de Nederlander in januari echter niet langer uit. Het Duitse voetbalmagazine haalt aan dat hij onlangs van zaakwaarnemer is veranderd en weet dat er interesse is van Newcastle United.

Wolfsburg wist het tij overigens nog niet te keren na het ontslag van coach Mark van Bommel, die werd opgevolgd door Florian Kohfeldt. In de laatste zeven officiële duels werd slechts één punt gepakt door de huidige nummer elf van de Bundesliga.