AZ ruim langs Heracles Almelo, ook Vitesse en RKC Waalwijk gaan door

15-12-2021 19:50
17

AZ staat in de volgende ronde van de KNVB Beker. Na de 1-2 zege op Ajax werd ook een overwinning geboekt op Heracles Almelo: 4-1. Ook RKC Waalwijk en Vitesse zitten zaterdag in de koker.

AZ - Heracles Almelo 3-1
Heracles-trainer Frank Wormuth verontschuldigde zich al tegenover de supporters omdat hij spelers zou sparen. Het leek een zware avond te worden voor Heracles, zeker omdat AZ al na één minuten spelen op voorsprong kwam door Vangelis Pavlidis. Heracles bleef daarna een tijdje in de wedstrijd, maar ontkwam niet aan de 2-0 van Jesper Karlsson. Op aangeven van Yuki Sugawara schoot de Zweed, die deze week zijn contract verlengde, de bal prachtig ineens in de kruising.

Heracles had daar snel een antwoord op en kwam minstens zo mooi terug in de wedstrijd door Bilal Basacikoglu. In de tweede helft maakte AZ het vooral zichzelf lastig en daardoor kreeg Heracles kansen om terug te komen in de wedstrijd. Nadat Pantelis Hatziadikos de gelijkmaker voorkwam, besliste Karlsson de wedstrijd met de 3-1. Yusuf Barasi maakte kort daarna zijn eerste treffer in het eerste van AZ.

Harkemase Boys - RKC Waalwijk 0-5
Wat FC Emmen niet lukte, lukte RKC Waalwijk woensdagavond wel. Het plaatst zich ten koste van een amateurclub voor de volgende ronde van de beker. Harkemase Boys verweerde zich dapper, maar verloor toch met 0-3.

Harkemase Boys deed lang mee in de wedstrijd en kon er zo nu en dan zelfs gevaarlijk uitkomen, maar kwam toch op achterstand. Yassin Oukili brak kort voor rust de ban en toen ook Finn Stokkers scoorde, leek de wedstrijd wel gespeeld.

Harkemase Boys bleef er echter voor gaan en geloofde nog in een ommekeer, maar na de 0-3 van Stokkers was al het geloof verdwenen. Thierry Lutonda en Said Bakari maakten er nog 0-4 en 0-5 van.

Vitesse - Sparta 2-1
Vitesse liet zich in eigen stadion niet van zijn beste kant zien tegen Sparta. Kansen waren er nauwelijks en de Arnhemmers kwamen zelfs op achterstand. Riechedly Bazoer trok Mario Engels naar de grond en daarom wees de scheidsrechter naar de stip. Vito van Crooij zette Sparta vervolgens op 0-1 in Arnhem.

De 0-1 stond niet lang op het scorebord, want nog voor rust maakte Vitesse gelijk. Tim Coremans verkeek zich volledig op een vrije trap van Nikolai Baden Frederiksen, die er meer dan goed inzat. Het spel van Vitesse liet ook in de tweede helft te wensen over, daar waar Sparta niet veel beter was. Kansen waren dan ook spaarzaam en de winnende (wereld)goal van Frederiksen viel uit het niets.

Met een fabuleuze hakbal passeerde Frederiksen doelman Coremans, die het nakijken had. Stuiptrekkingen van Sparta in de slotfase leverden niets meer op.