Pavard wisselt zichzelf: Bayern-trainer Nagelsmann geeft opvallende verklaring

Pavard wisselt zichzelf: Bayern-trainer Nagelsmann geeft opvallende verklaring

18-12-2021 11:48
11

Een opzienbarend moment tijdens Bayern München-VfL Wolfsburg (4-0) vrijdagavond: Julian Nagelsmann bereidde een wissel voor en net op dat moment sprint Benjamin Pavard de catacomben in. De Bayern-trainer geeft al lachend tekst en uitleg.

Er was voor Der Rekordmeister geen vuiltje aan de lucht tegen het Wolfsburg van Wout Weghorst. Na ruim tachtig minuten stond het 3-0, waardoor Nagelsmann ruimte zag om de negentienjarige Malik Tillman uit de beloftenploeg speeltijd te geven. Hij zou aanvankelijk voor Jamal Musiala komen, maar op het moment van de wissel sprinte Pavard het veld af. "In mijn beste Frans verstond ik dat hij heel nodig naar het toilet moest", lacht Nagelsmann op het persmoment na de wedstrijd.

De Duitse oefenmeester wist niet wat hij moest doen en besloot Musiala dan toch maar te laten staan en Tillman te brengen voor Pavard. "Ik keek nog even of Benjamin snel terugkwam, maar dat was niet het geval. Daarom hebben we de wissel aangepast. Het pakte niet verkeerd uit", knipoogt Nagelsmann, die Musiala de 4-0 van Robert Lewandowski zag voorbereiden.

Lewandowski tekende met zijn treffer voor zijn 43ste doelpunt dit kalenderjaar. Daarmee passeert de Pool recordhouder Gerd Müller, die in 1972 42 goals maakte.