'Vitesse denkt aan Sturing, Streuer, Van Stee en Ajax-assistent Hamstra'

'Vitesse denkt aan Sturing, Streuer, Van Stee en Ajax-assistent Hamstra'

18-12-2021 12:18
27

Vitesse gaat zonder technisch directeur de aankomende transferperiode in. De club heeft drie namen op het lijstje staan als mogelijke vervanger van Johannes Spors, meldt de Gelderlander.

Het gaat om Edward Sturing, Jan Streuer en Gerry Hamstra. Hamstra is op dit moment de rechterhand van Marc Overmars bij Ajax. De kans dat hij naar Arnhem komt, is bijzonder klein.

Henk van Stee staat ook op het Vitesse-lijstje, maar Streuer is volgens de Gelderlander de topkandidaat. De zeventigjarige Streuer is inmiddels anderhalf jaar technisch directeur bij FC Twente, hij kent Vitesse goed.

De Gelderlander noemt ook de namen van Nico-Jan Hoogma, Marcel Brands en 'een nieuwe buitenlander' (Fabian Friedrich, video-analist RB Leipzig). De vraag is of zij allen serieus in beeld zijn.

Genoa maakte vorige week de komst van Spors bekend. In het persbericht van Vitesse staat dat assistent-technische zaken Marcel Klos de honneurs voorlopig waarneemt. Klos is echter ook in gesprek met Genoa en zal Spors waarschijnlijk volgen naar Italië.