'Moriba wekt verbazing bij Leipzig met sterallures: Brobbey-route lonkt'

'Moriba wekt verbazing bij Leipzig met sterallures: Brobbey-route lonkt'

19-12-2021 13:13
16

Niet alleen Brian Brobbey, ook Ilaix Moriba kwam voor dit seizoen als topaankoop binnen bij RB Leipzig, maar heeft een tegenvallende eerste seizoenshelft achter de rug. Ook de in Guinee geboren Spanjaard lijkt op de nominatie te staan om direct weer verhuurd te worden.

Moriba brak vorig seizoen onder Ronald Koeman door bij FC Barcelona, maar was persona non grata nadat de contractonderhandelingen met de Catalanen niets opleverden. Vervolgens vertrok hij voor zestien miljoen euro naar RB Leipzig, maar de achttienjarige middenvelder speelde sindsdien welgeteld honderd minuten in alle competities. Volgens BILD heerst er intern ook ergernis over de sterallures van Moriba, die één keer druiven liet brengen, terwijl hij op de massagetafel lag.

Hoewel hij nog tot 2026 vastligt, is het volgens de Duitse ochtendkrant niet ondenkbaar dat Moriba komende maand al naar een andere club gestuurd wordt, om alsnog ervaring op te doen. De nieuwe trainer Domenio Tedesco zal het laatste woord hebben. De kans is overigens groot dat voor Brobbey hetzelfde geldt als voor Moriba. Ajax-watcher Mike Verweij wist vrijdag te melden dat een hereniging met Ajax aanstaande lijkt en zaakwaarnemer Mino Raiola liet zich ontvallen dat dit geen slecht idee zou zijn voor zijn cliënt.