Eerste Klassieker van de dag is een prooi voor Ajax vrouwen

19-12-2021 14:10 Laatste update: 14:32
30

De vrouwen van Ajax hebben het goede voorbeeld gegeven aan hun mannelijke collega's door Feyenoord te verslaan in De Klassieker. Romée Leuchter maakte het verschil, waardoor de ploeg van Danny Schenkel de aanval op de koppositie afslaat.

Het tempo zat er meteen goed in op sportcomplex De Toekomst, waarbij beide teams prima kansen kregen om de score te openen. Zowel Ajax als Feyenoord hield voor rust echter het kruit droog. Daar kwam in de tweede helft al snel verandering in, toen de Amsterdammers een strafschop kregen. Romée Leuchter wist met dat buitenkansje wel raad. De twintigjarige aanvalster sloeg drie minuten later zelfs nog een keer toe: 2-0.

Die tegenslag kwam Feyenoord niet meer te boven. De vrouwen van Ajax trokken de zege eenvoudig over de streep, waardoor ze de koppositie behouden. Feyenoord ziet FC Twente passeren en zakt naar de derde plaats.