Berghuis geeft na Klassieker trap na: 'En dan bedoel ik met name Cor Pot'

Berghuis geeft na Klassieker trap na: 'En dan bedoel ik met name Cor Pot'

19-12-2021 17:09 Laatste update: 18:11
142

Steven Berghuis keerde zondag voor het eerst terug in De Kuip na zijn veelbesproken transfer van Feyenoord naar Ajax. Hij is blij met hoe de wedstrijd en de voorbereidingen zijn verlopen en kan het niet laten om na de wedstrijd uit te halen naar Cor Pot, vorig seizoen de assistent van Dick Advocaat bij Feyenoord.

"Het was een aparte dag", zo begint Berghuis na zijn eerste Klassieker in het shirt van Ajax in gesprek met ESPN. "Het is toch speciaal om hier terug te komen, wel in een andere setting omdat er geen publiek bij was. Erg bijzonder om tegen mijn oude ploeggenoten te spelen. Veel mensen ken ik nog, ik heb een goede band met veel personen hier. Er is soms anders geschreven, maar dat is oké."

Daarmee doelt Berghuis op de media, die volgens hem soms verhalen de wereld inslingerden die niet waar waren. Dat zorgde voor frustratie bij de Feyenoord-fans. "Ik snap het ook wel. Ze worden beïnvloed door de berichtgeving. Ze nemen het me niet in dank af, maar het nieuws wordt zo opgeklopt. Tuurlijk: iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen gedrag. Dan is het je hart vasthouden en denken: gaat het goed? Ik ben Ajax, Feyenoord de politie en begeleiding dankbaar dat het zo is gegaan."

Waar Berghuis zijn frustraties vorig seizoen een aantal keer de vrije loop liet, lijkt hij dat bij Ajax beter onder controle te hebben. Berghuis weet wel waarom. "Vorig jaar zat er in de hele ploeg heel veel frustratie. Ook door een aantal mensen die zich de laatste weken in de media hebben geroerd, en dan bedoel ik met name Cor Pot."

Berghuis is niet bang om zijn voormalig trainer een flinke trap na te geven. "Die heeft het me wel heel erg moeilijk gemaakt. Ik wil het eigenlijk niet zeggen, maar ik doe het toch. Daarom was er vorig jaar ook veel frustratie, die frustratie is er nu niet. Dat zie je ook aan Feyenoord denk ik: ze zijn opgeleefd. Er werd heel erg de nadruk op gelegd dat dit bij mij lag, dat ik de stoorzender was. Maar ik denk dat Arne Slot goed blootlegt wie de stoorzenders waren", zo sluit Berghuis af.