Schmidt reageerde woest op PSV-uitblinker Vertessen: Hadden alles onder controle

Schmidt reageerde woest op PSV-uitblinker Vertessen: "Hadden alles onder controle"

19-12-2021 20:00 Laatste update: 20:04
60

PSV heeft nog één overwinning nodig en dan is het winterkampioen. Trainer Roger Schmidt is blij met de ontwikkeling van zijn ploeg, maar wil het woord 'trots' niet in de mond nemen.

"We zijn pas halverwege het seizoen", zegt Schmidt tegen ESPN. PSV won zondagmiddag met 1-4 van RKC Waalwijk. "Trots? Het is goed dat we eerste staan, maar dat zou ik niet per se trots noemen. We hebben het goed gedaan in de eerste seizoenshelft en verdienen het bovenaan te staan. Nu moeten we donderdag weer drie punten zien te halen tegen Go Ahead Eagles."

Over de wedstrijd: Yorbe Vertessen was met twee goals de uitblinker, desondanks is Schmidt kritisch. De Belg besloot de bal in kansrijke positie op doel te schieten, daar waar hij beter af had kunnen geven op Carlos Vinícius. Schmidt reageerde woest. "We hadden alles onder controle en moesten de wedstrijd killen, in plaats daarvan gingen we voor onszelf spelen. Als je een tachtig procent kans hebt en daar een honderd procent kans van kunt maken, moet je de bal gewoon passen. Yorbe zei dat hij Carlos niet had gezien, maar dat moet hij wel leren. Als hij hem ziet, maar de bal niet speelt, is het slecht. Als hij hem niet ziet, is het een gebrek aan kwaliteit."

Cody Gakpo speelde tegen RKC in de spits, hoewel hij liever op links speelt. Verslaggever Hans Kraay jr. zegt tegen Schmidt dat Gakpo beter is op links. "Je kunt me dat twintig keer vertellen, maar ik moet ervoor zorgen dat het elftal top presteert en de spelers zich ontwikkelen. Flexibiliteit hoort bij voetbal en samenspel. Ook voor Cody geldt dat hij nog veel moet leren. Als je niet compleet bent, hoort dat niet bij voetbal. Hij kan a top, top player worden, maar nu is hij nog in ontwikkeling."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie