Ajax-plannen bevestigd door Raiola: 'Ze laten zien dat ze hem heel graag willen'

Ajax-plannen bevestigd door Raiola: 'Ze laten zien dat ze hem heel graag willen'

20-12-2021 07:09 Laatste update: 07:19
51

De kans dat Brian Brobbey deze winter terugkeert bij Ajax neemt steeds serieuzere vormen aan. Mino Raiola, zaakwaarnemer van de RB Leipzig-aanvaller, bevestigt dat beide clubs eruit proberen te komen. 

Brobbey liet Ajax afgelopen zomer na elf jaar achter zich en verkoos een stap naar de Bundesliga boven een definitieve doorbraak in Amsterdam. Of hij beter bij Ajax had kunnen blijven? "Dat zijn momentopnames", steekt Raiola van wal bij Studio Voetbal. "Meerdere factoren spelen een rol. Ajax koopt Sébastien Haller, hij (Brobbey, red.) is daar al een lange tijd en er is een project bezig bij Leipzig."

"Dan ga je naar Leipzig en vlak voordat je weggaat wordt de trainer voor een gigantisch bedrag weggekocht. Dan veranderen er dingen", vervolgt de belangenbehartiger, die begrijpt dat Brobbey kansen zag in Oost-Duitsland. "Ik wil niet weglopen voor mijn verantwoordelijkheid, maar je zit er dicht tegenaan en dan wordt Haller gekocht. Dan gaat zo'n speler denken: wat is de kans dat ik ga spelen?"

Bij Leipzig moet Brobbey het veelvuldig doen met korte invalbeurten. Tegen Arminia Bielefeld mocht de spits afgelopen weekend drie minuten invallen. Een terugkeer naar Ajax is een reële optie. "Dat denk ik wel", stelt Raiola. "Ajax laat echt zien dat ze hem terug willen. Als Ajax hem terughaalt, is dat echt omdat ze hem gaan gebruiken. We proberen eruit te komen met de clubs. Op deze leeftijd moet je speelminuten maken."