'Het ging Frank de Boer ook echt veel te ver, mensonterend vond ik het'

'Het ging Frank de Boer ook echt veel te ver, mensonterend vond ik het'

22-12-2021 07:55
43

Voor Denzel Dumfries was het EK een jongensdroom die uitkwam. De rechtsback was met de winnende treffer tegen Oekraïne en een goal tegen Oostenrijk de gevierde man bij Oranje. Toch eindigde het toernooi in mineur.

Dumfries was de uitblinker in de groepsfase, maar in de achtste finale tegen Tsjechië ging het helemaal mis na een rode kaart voor Matthijs de Ligt. "Met tien man was het heel moeilijk overeind te blijven. Dat lukte dus niet", zegt de Internazionale-verdediger tegen Voetbal International. "Matthijs is niet schuldig aan de uitschakeling. Als team speelden we gewoon niet goed genoeg. Het is zonde, doodzonde. Maar het is klaar, wat kan ik er verder over zeggen?"

"We speelden in Boedapest en nog dezelfde avond stond ik weer in mijn woonkamer en dacht: Wat moet ik nu doen?", vervolgt Dumfries. "Heel apart. Het spatte uit elkaar en niemand had het verwacht." Dat bondscoach Frank de Boer vervolgens opstapkte, snapt Dumfries wel. "Maar nog los van de doelstelling die hij en wij niet haalden, wat heeft de trainer veel over zich heen gekregen in de media en op social media. Mensonterend vond ik het. Poeh."

"Hoewel De Boer in de voetbalwereld zo ervaren is, ging het voor hem ook echt veel te ver. Hij blijft wel een mens, hè. Ik heb hem in elk geval ervaren als een prettige man. Een trainer die heel gefocust is op dat wat op het veld moet gebeuren", aldus Dumfries.