Ex-Vitessenaar moet na tien jaar weg bij Chelsea: 'Wilde zelfs gratis spelen'

Ex-Vitessenaar moet na tien jaar weg bij Chelsea: 'Wilde zelfs gratis spelen'

22-12-2021 16:07
34

Chelsea heeft Charly Musonda laten weten dat hij na tien jaar moet vertrekken. Dat doet de aanvaller bijzonder veel pijn. Musonda bood zelfs aan om gratis voor Chelsea te spelen. 

Mede dankzij blessures brak Musonda nooit door bij Chelsea. De oud-huurling van Vitesse raakte op 8 september 2018 zwaargeblesseerd aan zijn knie. "Ik heb tegen de manager gezegd: Ik wil zelfs gratis spelen. Dat contract maakt me niet eens uit, ik ben bereid om letterlijk gratis te spelen. Ik kan de laatste speler in de selectie zijn. Dan ga ik hard werken, een goed schema volgen, met de Onder-23 spelen en weer helemaal fit worden'", blikt Musonda terug in gesprek met de podcast The Beautiful Game 

Musonda had een goed gesprek met trainer Thomas Tuchel, die aangaf daar zelf niet over te beslissen. Daarop volgde nog een gesprek met Petr Cech, technisch adviseur bij de Londenaren. "Toen had ik al meteen door: oké, ik ga hier vertrekken en er is niets dat ik daaraan kan doen. Na dat telefoongesprek moest ik huilen, want ik ben hier al een hele tijd. Zelfs nu vind ik het nog moeilijk om te beseffen", aldus Musonda.