Fraser duidelijk: 'Vind dat hij na tweede ronde Afrika Cup terug moet komen'

Fraser duidelijk: 'Vind dat hij na tweede ronde Afrika Cup terug moet komen'

22-12-2021 18:25
35

Henk Fraser hoopt dat Maduka Okoye eerder terugkeert van de Afrika Cup, als hij met Nigeria hoge ogen gooit op het toernooi. De finale van de Afrika Cup valt tegelijk met de stadsderby tussen Feyenoord en Sparta en Fraser wil dan kunnen beschikken over zijn doelman.

Tussen 9 januari en 6 februari wordt de Afrika Cup afgewerkt in Kameroen. De kans is levensgroot dat Okoye wordt opgeroepen, waardoor Sparta zijn doelman na de winterstop even zal moeten missen. "Ik misgun niemand iets, maar ik heb begrepen dat de finale van de Afrika Cup en de derby (Feyenoord-Sparta, red.) op dezelfde datum vallen", vertelt Fraser voor de camera van RTV Rijmond. "Ik hoop dus dat Maduka erheen gaat, maar als het gebeurt heeft hij de uitverkiezing vooral aan Sparta te danken."

"Daarom denk ik dat hij na de eerste of maximaal de tweede ronde lekker naar huis moet komen", vindt Fraser. "Iedereen wil voor zijn land zo goed mogelijk presteren, maar de andere kant is dat Maduka het heel goed naar zijn zin heeft en hier goed weg wil gaan. Ik denk ook dat Sparta veel betekend heeft voor hem. Voor hem is het een hele lastige, maar nogmaals: ik hoop echt dat hij heel gauw terug is."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie