Makkelie wéér voor ESPN-camera na tackle Verdonk: 'Ben eerlijk gezegd verbaasd'

Makkelie wéér voor ESPN-camera na tackle Verdonk: 'Ben eerlijk gezegd verbaasd'

22-12-2021 22:14
26

Het was één van de meest veelbesproken momenten van Willem II - NEC: de tackle van Calvin Verdonk op de enkel van Ché Nunnely. Scheidsrechter Danny Makkelie gaf een vrije trap aan Willem II, maar hield de kaarten op zak. Na afloop baalt de leidsman van 'de gemiste gele kaart'.

"Het is een honderd procent gemiste gele kaart, die mogen we niet missen", zo reageert Makkelie voor de camera van ESPN op de te late tackle van Verdonk. "We zien de overtreding, maar we hebben het gewoon niet goed ingeschat", zo doelt de arbiter ook op zijn grensrechter. "Daar had gewoon een gele kaart moeten komen. En bij een gele kaart grijpt een VAR niet in. Dat is het protocol niet."

In de studio was men ervan overtuigd dat Makkelie Verdonk met rood van het veld had moeten sturen, maar de arbiter begrijpt de mening van de analisten niet. "Ik ben eerlijk gezegd verbaasd dat men zo overtuigd is van een rode kaart. De tackle is keurig over de grond, hij houdt zijn been laag en raakt hem op de binnenkant van de voet. Zit dat been nou hoger, op de enkel bijvoorbeeld, dan is er geen discussie. Dan is het honderd procent rood. Het is onbesuisd, dus een gele kaart."

Het is de tweede keer in korte tijd dat Makkelie zich moet 'verantwoorden' voor de camera van ESPN. In de Friese derby tussen SC Cambuur en sc Heerenveen gaf hij een penalty aan Heerenveen na een veelbesproken handsbal van Calvin MacIntosh en stuurde hij niet veel later Doke Schmidt met een directe rode kaart van het veld.