'Dembélé blijft FC Barcelona trouw en maakt geen werk van Engelse interesse'

'Dembélé blijft FC Barcelona trouw en maakt geen werk van Engelse interesse'

23-12-2021 09:34 Laatste update: 09:39
19

Ousmane Dembélé gaat zijn contract verlengen bij FC Barcelona. Althans, dat meldt transferexpert Fabrizio Romano. De zaakwaarnemer van de Fransman zette in op een vertrek uit Camp Nou, maar de aanvaller zelf heeft besloten te blijven.

Vanaf 1 januari mag Dembélé - wiens contract medio 2022 afloopt - praten met andere clubs over zijn toekomst. Barcelona wil snel handelen en hem op korte termijn langer binden. Romano weet dat het overgenomen Newcastle United een poging heeft gedaan om de Fransman te overtuigen om naar Engeland te komen, maar het lijkt erop dat Dembélé in Spanje wil blijven. 

Barça-trainer Xavi Hernández is fan van de buitenspeler en wil hem dolgraag behouden. Barcelona is 'optimistisch' en is er zeker van dat er op korte termijn witte rook is. Dat is op zijn minst opvallend te noemen, aangezien de belangenbehartiger van Dembélé opteerde voor een vertrek. Het enige wat een een contractverlenging nog in de weg kan zitten, is de financiële afwikkeling. Naar alle waarschijnlijkheid moet de Fransman akkoord gaan met een salarisverlaging. Barcelona wil het contract van Dembélé verlengen tot medio 2024.