Boze FC Utrecht-supporters komen verhaal halen: 'Trainer eruit? Kan ik niks mee'

Boze FC Utrecht-supporters komen verhaal halen: 'Trainer eruit? Kan ik niks mee'

23-12-2021 11:42
126

Het was woensdagavond na het gelijkspel van FC Utrecht tegen FC Twente (1-1) erg onrustig bij Stadion Galgenwaard. Tientallen boze supporters hadden zich verzameld bij de hoofdingang om verhaal te halen voor de matige resultaten van de laatste tijd.

De politie moest de Utrecht-aanhangers tegenhouden en de aanwezigen in het stadion moesten door de veiligheidsrisico's langer op hun plek blijven. Nadat de spelers van FC Twente eindelijk konden vertrekken, kregen de boze fans toestemming om in gesprek te gaan met de verantwoordelijken. Vooral trainer René Hake is de gebeten hond: #HakeOut was weer eens trending topic in Utrecht.

"Ik kan er niks mee als mensen roepen dat de trainer eruit moet", reageert reserve-aanvoerder Mark van der Maarel tegenover RTV Utrecht. "Ik snap dat het geroepen wordt, maar als je individueel te weinig creativiteit laat zien en te veel individuele fouten maakt moet je niet de technische staf de schuld geven. Ik vind het verschrikkelijk hoe het nu gaat. We zijn ambitieus en werken goed samen. Dan is het ontzettend zuur dat we niet kunnen voldoen aan de ambities."