Tien man van Twente krijgen in absolute slotfase deksel op de neus tegen Utrecht

Tien man van Twente krijgen in absolute slotfase deksel op de neus tegen Utrecht

22-12-2021 22:57 Laatste update: 22:59
173

FC Utrecht heeft in de absolute slotfase van de wedstrijd tegen FC Twente een punt gepakt. Lang leek Twente, dat na de rode kaart voor Michal Sadílek met tien verder moest, de overwinning te pakken. Diep in blessuretijd maakte Mimoun Mahi echter de 1-1.

FC Utrecht wist in de eigen Galgenwaard niet uit de startblokken te schieten tegen Twente, na de mindere resultaten van de afgelopen weken. De laatste vier wedstrijden werden niet winnend afgesloten en tegen de opponent uit Enschede ging het ook moeizaam. Beide ploegen keken in de beginfase van de wedstrijd de kat uit de boom. De eerste de beste kans voor Twente was vervolgens meteen raak: Van Wolfswinkel omspeelde Maarten Paes en schoot vervolgens knap raak: 0-1.

Na de openingstreffer hoefde Twente niet zo nodig meer, maar het ontbrak Utrecht aan daadkracht voor het doel van Lars Unnerstall. De thuisploeg produceerde een aantal schotjes, maar daarmee werd de Duitse sluitpost geen moment in de problemen gebracht.

Twente kreeg in het begin van de tweede helft een flinke tegenvaller te verwerken, toen Sadílek door scheidsrechter Richard Martens met een directe rode kaart van het veld werd gestuurd. De Tsjech raakte in een luchtduel Tasos Douvikas met zijn arm in het gezicht. Martens vond het genoeg voor een directe rode kaart, al leek dat een wat zware straf.

Ondanks het feit dat Twente met een man minder op het veld stond, wist Utrecht lang niet gevaarlijk te worden. Pas in de slotfase kwam de ploeg van trainer René Hake een aantal keer gevaarlijk voor het doel. Unnerstall hield zijn team echter - niet voor het eerst dit seizoen - lang op de been. Hij keerde een hard schot van Mimoun Mahi en niet veel later stond hij weer in de weg.

Uiteindelijk wist hij de 1-1 echter niet te voorkomen. Na een goede voorzet van invaller Othman Boussaid kopte Mahi de 1-1 achter de Duitse sluitpost. Hierdoor moet Twente de vierde plaats afstaan aan Vitesse en ziet het ook AZ passeren. FC Utrecht gaat als zevende de winterstop in.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Beluister de nieuwste aflevering van #DoneDeal hier in zijn geheel via Spotify!