'Deel van management Brobbey wil nu al optie tot koop bij Ajax-transfer'

'Deel van management Brobbey wil nu al optie tot koop bij Ajax-transfer'

24-12-2021 15:18
57

Brian Brobbey is nog altijd op weg van RB Leipzig naar Ajax, maar de afhandeling verloopt toch stroef. Ajax en Leipzig waren rond over een huurtransfer zonder optie tot koop, nu zijn de kaarten iets anders geschud, zegt clubwatcher Mike Verweij van De Telegraaf.

Het leek erop dat Ajax geen optie tot koop zou krijgen. "Maar een deel van het management vindt dat er wel een optie tot koop in zou moeten, anders komt er in de zomer misschien weer gedonder en kun je van vooraf aan beginnen. Daar valt wel iets voor te zeggen, maar Brobbey komt normaal gesproken naar Ajax. Hij is woensdag al gekeurd", zegt Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf. 

Wedden

Meer odds

Ajax wacht liever af of Brobbey aan kan haken. "Hij heeft zo weinig gespeeld, waardoor het nog maar de vraag is hoe fit hij is. Kan hij het al aan om in de speelwijze van Erik ten Hag negentig minuten volle bak te geven? Dat vraagt nogal wat van een speler", zegt Verweij.

"Als je lang niet hebt gevoetbald, moet je maar afwachten hoe iemand ervoor staat. Ik denk dat Ajax dat wil afwachten en eventueel in de zomer wil onderhandelen, maar het management van Brobbey wil nu al een optie tot koop."