'Atalanta telt 24 miljoen euro neer tijdens feestdagen en breekt transferrecord'

'Atalanta telt 24 miljoen euro neer tijdens feestdagen en breekt transferrecord'

Atalanta Bergamo gaat 24 miljoen euro neertellen voor een nieuwe vleugelaanvaller. Jeremie Boga komt over van Sassuolo, meldt Fabrizio Romano.

Atalanta en Sassuolo staan op het punt de miljoenentransfer af te ronden, aldus de transferexpert. Met de deal, die op Eerste Kerstdag werd gesloten, is 22 miljoen euro gemoeid. Dat is een nieuw record voor Atalanta.

Het bedrag kan door bonussen zelfs nog met twee miljoen oplopen. Het oude transferrecord was in handen van Luis Muriel, die in 2019 voor iets meer dan 21 miljoen euro overkwam van Sevilla. Boga ondergaat op korte termijn een medische keuring en tekent aansluitend een vijfjarig contract.

Tekst gaat door onder tweet

Boga (24) werd geboren in Marseille en maakte op twaalfjarige leeftijd de overstap door Chelsea, dat hem uitleende aan Stade Rennais, Granada en Birmingham City. In 2018 betaalde Sassuolo tien miljoen euro voor hem. In 102 officiële wedstrijden voor de Neroverdi was hij goed voor achttien goals en tien assists.

Atalanta-trainer Gian Piero Gasperini kan niet meteen beschikken over Boga. De aanvaller vertrekt begin januari met Ivoorkust naar de Afrika Cup. De finale van het toernooi staat gepland voor 6 februari.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s