'Meerdere kansen gehad om naar Ajax te gaan, dit was alleen het perfecte moment'

'Meerdere kansen gehad om naar Ajax te gaan, dit was alleen het perfecte moment'

26-12-2021 19:53
26

Remko Pasveer had in het verleden al meerdere keren de kans om bij Ajax aan de slag te gaan. Afgelopen zomer was de 38-jarige doelman vastberaden om daadwerkelijk toe te happen.

"Ik heb meerdere kansen gehad om naar Ajax te gaan. Dit was alleen het perfecte moment, op welke positie in de pikorde ik ook terecht zou komen. Ik vond het mooi om me hier te meten, ook omdat ik dacht dat de stijl van Ajax me wel zou liggen", zegt Pasveer tegen het Algemeen Dagblad.

De Tukker moest wel de nodige twijfels overwinnen in Amsterdam. "Als je een patroon ontdekt, oké. Maar als je één keer over een bal duikt, ben je een kutkeeper. In die cultuur zitten we nu. Ik stoor me wel aan dat zwart-witte. Mensen die dat vinden, hebben zelf nooit op doel gestaan en weten niet wat ik erin heb gestopt om hier te komen. Een speler kan zich makkelijker verstoppen. Een keeper heeft nul tijd voor alibi's."

Pasveer wist het tij te keren en blonk onder meer uit in de Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund (4-0). "Na zo'n wedstrijd hoor je mij ook niet roepen: 'Kijk mij eens keepen'. Iedereen mag zeggen wat-ie slecht of goed vindt. Ik heb mijn eigen plan. Als ik het goed doe, ben ik Remko en als ik het minder doe, ben ik ook Remko."