'Noa Lang heeft ruzie met alles en iedereen en zet Gouden Schoen op het spel'

'Noa Lang heeft ruzie met alles en iedereen en zet Gouden Schoen op het spel'

27-12-2021 07:34
157

Noa Lang kreeg zijn tweede gele kaart na afloop van de stadsderby van Club Brugge tegen Cercle Brugge vermoedelijk omdat hij een poster van de thuisploeg van de muur scheurde. De Belgische media zijn kritisch op de oud-Ajacied, die het hele duel een geïrriteerde indruk maakte.

'Nee, het was niet de wedstrijd van Noa Lang', stelt Het Laatste Nieuws. 'De Nederlander kon niet beslissend zijn en liep het hele duel te sakkeren, maar slaagde er toch in de spotlights te halen. Twee keer geel pakken zonder overtredingen te maken, da's op z'n minst opmerkelijk en vooral niet slim. Verzachtende omstandigheid: Lang werd bij momenten stevig aangepakt door de Cercle-spelers.'

Lang kreeg in de eerste helft een gele kaart, omdat hij gebaartjes maakte, een bal wegtrapte en mekkerde bij de scheidsrechter. Na afloop kreeg hij in de catacomben zijn tweede prent, omdat hij een poster van de muur scheurde. "Ik ben er uiteraard niet blij mee, al weet ik niet wat er na de match gebeurd is", zegt Club Brugge-coach Philippe Clement. "Zijn uitsluiting is een nadeel voor de hele groep, want nu moet hij weer een wedstrijd missen."

Volgens Het Nieuwsblad stak de 22-jarige aanvaller ook 'een cynische duim op richting de arbiter bij het verlaten van het veld'. 'Noa Lang heeft zich op een maand zonder wedstrijd getrakteerd. Tijdens de derby op Cercle Brugge had hij de hele wedstrijd lang ruzie met alles en iedereen', schrijft de krant.

Het Nieuwsblad sprak ook met iemand uit de 'omgeving' van de Oranje-international. "Noa moet daar slimmer in zijn want eigenlijk was hij al goed weggekomen omdat hij geen geel had gekregen voor spelbederf. De scheidsrechter had hem in eerste instantie beschermd. In plaats van dankbaar te zijn en te zwijgen, was hij toch met hem in discussie gegaan. Het is sterker dan Noa zelf. Maar hij bewijst er zichzelf geen dienst mee."

De akkefietjes kunnen Lang weleens de Gouden Schoen in België kosten, zo luidt de vrees in zijn entourage. Hij pakte dit seizoen alweer elf gele kaarten. In twintig Jupiler Pro League-duels was Lang dit seizoen goed voor zes goals en tien assists. Meteen na het treffen met Cercle Brugge stapte hij op het vliegtuig naar Dubai, zo liet hij weten via social media.