'Milan pakt door voor Botman: Lille wil 30 miljoen voor Nederlandse verdediger'

'Milan pakt door voor Botman: Lille wil 30 miljoen voor Nederlandse verdediger'

27-12-2021 09:54 Laatste update: 10:16
24

AC Milan heeft een bod uitgebracht op Sven Botman, zo meldt La Gazzetta dello Sport maandag. De 21-jarige Nederlander staat groot op de voorpagina van de toonaangevende roze sportkrant.

Botman is een belangrijke kracht bij Lille OSC, maar voor dertig miljoen euro lijkt de regerend Frans kampioen overstag te gaan. Milan hoopt de verdediger in eerste instantie een half jaar te huren, met een optie tot koop. De Italiaanse topclub wil Botman met de hulp van investeringsbedrijf Elliott, waarmee het samenwerkt, binnenhalen, weet La Gazzetta dello Sport.

AC Milan en Elliott richten zich op veelal jonge spelers die zich bewezen hebben op het hoogste niveau, maar zich ook nog kunnen verbeteren en weinig financiële risico's vormen. Hoewel Botman een flink prijskaartje heeft, zijn ze in San Siro overtuigd van de kwaliteiten van de oud-speler van Ajax en sc Heerenveen.

Botman ligt nog tot medio 2025 vast bij Lille. Hij werd eerder ook al in verband gebracht met Newcastle United. I Rossoneri staat na negentien duels op de tweede plaats in de Serie A. De achterstand op koploper Internazionale bedraagt vier punten.