Eerste Almere-training zit erop: 'Ben wel een aardige vent, denk ik'

Eerste Almere-training zit erop: 'Ben wel een aardige vent, denk ik'

27-12-2021 20:19
19

Alex Pastoor is niet van plan om de boel op zijn kop te zetten bij Almere City. De nieuwe trainer van de club wil benadrukken wat er al goed gaat en wat er nog beter kan bij de nummer negentien van de Keuken Kampioen Divisie.

Maandag stond Pastoor voor het eerst op het trainingsveld bij Almere, waar hij de opvolger is van Gertjan Verbeek. In gesprek met de clubkanalen krijgt Pastoor de vraag wat voor een coach hij is. "Ik ben wel een aardige vent, denk ik", vertelt hij lachend. "Ik wil een bepaalde beleving van het vak proeven en meegeven. Ik hou van energiek en aanvallend voetbal, maar ik hou vooral van georganiseerd voetbal. Dat is iets waaraan ik wil werken."

Pastoor begint bij Almere midden in het seizoen. Dat is echter geen probleem voor de oud-trainer van onder meer Sparta. "Bij een langere aanloop heb je vaak meer tijd om de jongens te leren kennen. Dat is nu wat korter, maar voor de rest verschilt het niet erg veel. Het zit hem vooral in tijd."

Waar wil Pastoor de komende tijd vooral op focussen? "Dat we niet te veel gaan benoemen wat er niet goed was, ik vind dat heel veel dingen juist erg goed zijn. Door aan een paar schroefjes te draaien, zou het misschien nog beter kunnen. Dat gaan we in de trainingen proberen te ontdekken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie