O Jogo: Benfica nam twee weken voor Jesus-ontslag al contact op met kandidaat

O Jogo: Benfica nam twee weken voor Jesus-ontslag al contact op met kandidaat

28-12-2021 21:46
12

Benfica heeft dinsdag trainer Jorge Jesus aan de dijk gezet, maar was volgens O Jogo al langere tijd bezig met het polsen van eventuele opvolgers. Abel Ferreira is in beeld bij O Glorioso en zou eventueel in februari en maart in de dug-out kunnen zitten tijdens de Champions League-duels met Ajax, klinkt het.

Voordat de bom definitief barstte in het Estádio Da Luz, werd al duidelijk dat Jesus in gesprek was met het Braziliaanse Flamengo, waar hij een verleden heeft. Volgens O Jogo richtte de clubleiding zijn vizier ook op de Braziliaanse competitie: men nam contact op met Palmeiras-trainer Ferreira, in het verleden actief bij onder meer Sporting Portugal, Sporting Braga en PAOK Saloniki.

Sindsdien zijn er geen gesprekken geweest tussen beide partijen, maar het ontslag van Jesus zou de ontwikkelingen in een stroomversnelling kunnen brengen. Voorlopig neemt Nélson Veríssimo de honneurs waar bij Benfica, dat donderdagavond rivaal FC Porto treft en in het nieuwe jaar dus twee wedstrijden tegen Ajax gaat spelen.