Italiaanse overheid neemt fors besluit: niet-gevaccineerde spelers uitgesloten

Italiaanse overheid neemt fors besluit: niet-gevaccineerde spelers uitgesloten

30-12-2021 18:15
313

Het Italiaans Ministerie van Volksgezondheid grijpt keihard in. Sporters die een coronavaccinatie weigeren, mogen in elk geval tot het einde van het lopende seizoen geen wedstrijden meer spelen.

Het ingrijpende besluit is genomen naar aanleiding van de coronagolf in het land, nu de Omikron-variant om zich heen grijpt. Italië houdt de stadions wél voor vijftig procent van de capaciteit open, in tegenstelling tot andere competities die spelen met lege stadions. "De pandemie komt steeds hard terug en we kunnen het ons niet veroorloven om alle offers die we de afgelopen twee jaar hebben gebracht voor lief te nemen", is de uitleg van Andrea Costa, staatssecretaris van Volksgezondheid, tegenover Radio Punto Nuovo.

"De anti-vax-atleten mogen dit seizoen niet meer spelen", vervolgt hij. Alleen spelers die over een Super Green Pass beschikken, mogen deelnemen aan wedstrijden. Met de desbetreffende pas toon je aan volledig ingeënt te zijn óf een herstelbewijs te hebben. Een negatieve test van minder dan 48 uur is niet meer geldig.

Ten opzichte van andere competities loopt de Serie A voor in het aantal gevaccineerde spelers. Ruim 98 procent van de voetballers in de hoogste Italiaanse divisie heeft zich laten vaccineren tegen het coronavirus. De maatregel treedt op 2 januari in werking.