Gorter was een 'lastig mannetje' in de Ajax-jeugd: 'Altijd een boze uitstraling'

Gorter was een 'lastig mannetje' in de Ajax-jeugd: 'Altijd een boze uitstraling'

30-12-2021 21:31
45

Jay Gorter was in de jeugd van Ajax geen gemakkelijke jongen. Dat zegt de keeper op de clubsite van de Amsterdammers, waar hij een inkijkje geeft in zijn periode in de D2 in het seizoen 2010/2011.

In een team waar onder meer ook Mitchel Bakker, Kees de Boer en Sven Botman deel van uitmaakten, was Gorter een geval apart. "Omdat ik onpeilbaar was, was ik een moeilijk mannetje", vertelt hij. "Ik was nooit iemand die dingen uithaalde of ruzie zocht. Maar ik was wel een jongetje met twee gezichten. Met een heel klein hartje, maar een hele boze uitstraling. Dat verander je op jonge leeftijd niet zomaar."

"Mensen denken vaak ‘keepers zijn gek’ en daardoor ontstond later het beeld dat ik van alles uithaalde in die tijd", gaat de doelman verder. "Ik was ook zeker wel een lastige jongen voor trainers, maar dat kwam door die twee persoonlijkheden die in mij zaten. Het had meer te maken met hoe ik toen omging met stressvolle situaties. Het kon bij mij heel snel omslaan in hoe ik me voelde. Dat is voor andere mensen heel moeilijk om mee om te gaan."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Beluister de nieuwste aflevering van #DoneDeal hier in zijn geheel via Spotify!