'Ik heb Daley Blind gebeld voor een second opinion, ben ik hem heel dankbaar voor'

'Ik heb Daley Blind gebeld voor een second opinion, ben ik hem heel dankbaar voor'

31-12-2021 11:00 Laatste update: 11:43
21

De tweede helft van 2021 stond voor Ben Rienstra in het teken van zijn hart. Bij een routinecheck voor de start van het nieuwe seizoen kwam een hartprobleem aan het licht, waarna een zware periode aanbrak voor de middenvelder van Fortuna Sittard.

Rienstra (31) kreeg te horen dat hij niets mocht doen zolang niet duidelijk was hoe ernstig het probleem was. "Je wordt dan ineens angstig om bijvoorbeeld naar de supermarkt te lopen. Gelukkig is mijn vrouw nuchter en herinnerde ze me eraan dat ik de dag ervoor nog shuttlerun-tests kon lopen", vertelt hij aan . "Toch heb ik wel twee tot drie weken 's nachts een aantal keer wakker gelegen omdat je jezelf helemaal gek maakt."

Na veertig dagen kreeg Rienstra het verlossende woord: van ernstige hartproblemen is geen sprake. Eind augustus maakte hij zijn rentree. In de voorgaande, onzekere periode nam Rienstra contact op met ervaringsdeskundige Daley Blind. "Ik heb Daley gebeld voor een second opinion. Ik ben hem heel dankbaar daarvoor. Hoewel onze hartproblemen niet te vergelijken zijn, want dat van hem is heftiger, hebben we mentaal hetzelfde probleem en wilde ik weten hoe hij daarmee omgaat."

"Toen ik in het begin naar de training reed of bijvoorbeeld naar mijn eerste oefenwedstrijd, dan heb je heel veel zenuwen", erkent Rienstra. "In het begin was dat heel erg, maar nu heb ik daar geen last meer van. Uiteindelijk is het een mentale overwinning, als je kijkt naar hoe snel ik me eroverheen heb kunnen zetten."