Wolfsburg houdt 24-jarige Tilburger na Van Bommel-ontslag: 'Waar ik sta, geweldig'

Wolfsburg houdt 24-jarige Tilburger na Van Bommel-ontslag: 'Waar ik sta, geweldig'

31-12-2021 12:55 Laatste update: 13:00
6

Vincent Heilmann moest zijn profdroom door blessureleed al op jonge leeftijd laten varen, maar maakt als trainer wel razendsnel carrière. De Tilburger is op zijn 24ste al assistent-trainer van Bundesliga-club VfL Wolfsburg.

Heilmann vormde in de PSV-jeugd een duo met Sam Lammers – inmiddels ook in de Bundesliga actief, bij Eintracht Frankfurt – en kent ook Arnaut Danjuma en Steven Bergwijn nog uit de PSV-opleiding. Nadat hij werd geteisterd door een aantal kruisbandblessures, gooide hij het over een andere boeg. "Ik kreeg nieuwe dromen, zoals het hoogste jeugdelftal leiden en ooit het eerste. Dat wil ik nog steeds. Ik ben PSV megadankbaar voor alle kansen", vertelt hij aan het Eindhovens Dagblad.

Afgelopen zomer maakte Heilmann echter een toptransfer, nadat hij werd benaderd door Mark van Bommel. Die is inmiddels ontslagen, maar de jonge assistent zit nog wél bij Wolfsburg. Eerder deze maand had hij vanaf de tribunes contact met zijn collega's in de dug-out, tijdens het Champions League-duel met Lille OSC. "Toen ik voor dat duel de Champions League-hymne hoorde, had ik wel even een besefmomentje: waar ik sta, is geweldig. Welke 24-jarige kan dit zeggen?"

Heilmann wordt ondanks zijn jonge leeftijd echter serieus genomen, ook door de gelouterde profs van Wolfsburg. "Spelers met wel 250 Bundesliga-duels achter hun naam komen in de rust naar me toe: trainer, wat moet ik hier doen?", lacht hij. "Velen zeggen: je bent 24, maar je praat als een 45-jarige gozer."