Ould-Chikh signeert anderhalfjarig contract en wordt teamgenoot van broer Walid

Ould-Chikh signeert anderhalfjarig contract en wordt teamgenoot van broer Walid

31-12-2021 13:07 Laatste update: 13:14
15

Keuken Kampioen Divisie-koploper FC Volendam heeft elf uur voor de jaarwisseling een transfer afgerond. De transfervrije Bilal Ould-Chikh heeft voor anderhalf jaar getekend bij Het Andere Oranje.

Ould-Chikh vertrok afgelopen zomer bij ADO Den Haag en trainde sinds medio november al mee met FC Volendam, waar ook zijn broer Walid actief is. Nu heeft de 24-jarige vleugelaanvaller een contract tot 2023, inclusief éénjarige optie, ondertekend. "Ik ben blij met het vertrouwen dat de club en de trainer in me hebben. Ik ben blij nu te mogen tekenen en hopelijk kan ik een steentje bijdragen in het proces, want ik wil heel graag terug naar de Eredivisie met Volendam", laat hij aan de clubkanalen weten.

Technisch directeur Jasper van Leeuwen is ook tevreden met de beklonken deal. "Wij kennen Bilal al veel langer, in onze Ajax-periode bijvoorbeeld was hij nog een serieus target. Dat zegt ook iets over zijn talent, dat is altijd bovengemiddeld geweest."

Ould-Chikh brak als tiener door bij FC Twente en maakte vervolgens een miljoenentransfer naar Benfica, maar speelde later met heel wat minder succes voor FC Utrecht, het Turkse Denizlispor en ADO. In Volendam krijgt hij na een geslaagde proefperiode de kans om zich te revancheren. "Vanuit deze periode was onze indruk al snel dat hij in een volgende fase van volwassenheid is terecht gekomen, als voetballer én als mens. Daarmee was het voor ons ook helder dat we een volgende stap met hem zouden willen zetten", aldus Van Leeuwen.