Brobbey over 'eerlijke en lieve' Overmars: Marc was er wel een beetje kapot van

Brobbey over 'eerlijke en lieve' Overmars: "Marc was er wel een beetje kapot van"

31-12-2021 19:18
60

Brian Brobbey erkent dat de transfer naar RB Leipzig minder goed uit heeft gepakt dan gehoopt. De spits verliet Ajax voor een ambitieus avontuur bij RB Leipzig, maar dat ging mis.

Brobbey speelde amper en besefte al snel dat hij terug wilde naar Ajax. De club maakte vrijdag zijn terugkeer officieel. "Ik wist waarom ik ben gegaan. Ik had een doel voor me, maar dat is niet al te best uitgepakt", zegt Brobbey in de podcast van FC Afkicken, vóór Ajax de transfer bevestigde.

Trainer Julian Nagelsmann en technisch directeur Markus Krösche maakten zich hard voor de komst van Brobbey, maar vertrokken nadat de spits binnen was. Dat het in Leipzig niet is gelukt, ligt daar volgens Brobbey echter niet aan. "Als een trainer ontslagen wordt, zou je je sowieso opnieuw moeten laten zien, dus dat heeft er niets mee te maken."

Directeur spelersbeleid Marc Overmars vertelde op de clubsite blij te zijn met de terugkeer van Brobbey. "Hij is een hele eerlijke man. Hij zei tegen me: als je Ajax verlaat, ga je je jeugdjaren – je mooiste jaren – missen. Daar had hij sowieso gelijk in. Marc was er wel een beetje kapot van. Het is goed om terug te zijn. Amsterdam is sowieso mijn thuis en Ajax ook gewoon mijn cluppie."