'Real Madrid kan in eerste wedstrijd van 2022 tóch met 'positief' duo spelen'

'Real Madrid kan in eerste wedstrijd van 2022 tóch met 'positief' duo spelen'

Gepubliceerd: zaterdag 1 januari 2022 om 12:20za 01-01-2022 om 12:20

Real Madrid kan toch nog met enige opluchting toewerken naar zijn eerste opdracht van 2022. De Koninklijke kan volgens huiskrant Marca toch nog een beroep doen op Thibaut Courtois en Federico Valverde, in de uitwedstrijd tegen Getafe van zondagmiddag.

Real Madrid maakte deze week vijf positieve coronatests wereldkundig: naast Courtois en Valverde bleken Eduardo Camavinga, Vinícius Júnior en later ook Luka Jovic besmet. Volgens Marca bleek een aantal tests echter foutief te zijn uitgevoerd en is er een second opinion aangevraagd. Courtois en Valverde bleken alsnog negatief en zijn zondag speelgerechtigd. Hetzelfde geldt voor Camavinga, die echter nog een schorsing uitzit en sowieso al niet zou spelen tegen Getafe.

2022 moet het jaar worden waarin Real Madrid zijn landstitel herovert op stadgenoot Atlético Madrid. De ploeg van Carlo Ancelotti staat momenteel aan kop in Spanje met acht punten voorsprong op nummer twee Sevilla, dat wel één wedstrijd minder gespeeld heeft. Het naburige Getafe is het nieuwe jaar ingegaan op een zestiende plaats, maar staat in punten gelijk met de virtuele degradant Deportivo Alavés.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Komt de voorsprong van Real Madrid nog serieus in gevaar de komende maanden?

Ja
17%
Nee
83%
(181 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws