Sánchez held van Spurs: Conte wint van Ranieri in absolute slotfase van duel

01-01-2022 17:57 Laatste update: 17:59
23

Lang leken Watford en Tottenham Hotspur af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel, maar in de blessuretijd van de wedstrijd zorgde Davinson Sánchez er met een rake kopbal voor dat Spurs alsnog met de overwinning aan de haal ging: 0-1.

Waar er bij Arsenal - Manchester City het nodige te beleven was, was dat absoluut niet het geval bij Tottenham - Watford. De thuisploeg trok zich ver terug op eigen helft en liet de bal aan Spurs, maar de ploeg van manager Antonio Conte kwam nauwelijks tot kansen. Sergio Reguilón dwong Watford-keeper Daniel Bachman tot een knappe redding, Harry Kane mikte in volledig vrijstaande positie naast het doel.

In de tweede helft liet Watford zich wat vaker zien op de helft van Tottenham. Joshua King dacht de openingstreffer te maken, maar Hugo Lloris wist de bal met een katachtige reflex uit zijn doel te houden. Aan de andere kant van het veld werd het gevaarlijk via Heung-min Son, die zag hoe Bachmann niet voor het eerst in de weg lag.

Scheidsrechter Robert Jones speelde ook een belangrijke rol, door geen voordeel te geven terwijl Watford-aanvaller João Pedro richting het doel van Tottenham leek te kunnen.

Vanwege een medisch noodgeval op de tribune werd de wedstrijd vlak voor tijd nog even stilgelegd, maar ongeveer tien minuten later gingen beide ploegen weer verder. Vanwege de onderbreking kwamen er acht minuten blessuretijd bij en daarin ging het alsnog mis voor Watford. Na een overtreding op Son kopte Sánchez een vrije trap achter Bachmann voor de winnende treffer: 0-1.

Door de overwinning houdt Tottenham de aansluiting met de top-vier in de Premier League. De ploeg heeft 33 punten uit 18 wedstrijden. Nummer vier Arsenal heeft 35 punten, maar twee duels meer gespeeld. Watford staat zeventiende met 13 punten uit 18 wedstrijden.