Meevallertje voor Xavi en Barcelona: één coronageval minder voor duel op Mallorca

Meevallertje voor Xavi en Barcelona: één coronageval minder voor duel op Mallorca

01-01-2022 18:16
8

Een paar dagen na zijn positieve test is Samuel Umtiti negatief getest op het coronavirus. Dat betekent dat de verdediger met de FC Barcelona-selectie mee kan reizen voor het uitduel bij Real Mallorca. Dat is een meevaller voor trainer Xavi, die een waslijst aan spelers moet missen.

Bij Barcelona is er sprake van een corona-uitbraak: Gavi, Ousmane Dembélé, Jordi Alba, Clément Lenglet, Dani Alves, Sergiño Dest, Ez Abde en Philippe Coutinho zijn allemaal besmet. Dat leek ook het geval te zijn bij Umtiti, maar de Franse stopper is nu negatief. Xavi kan daardoor gebruik maken van Umtiti op Mallorca.

Door coronabesmettingen en blessures is de achterhoede van Barça behoorlijk uitgedund. De kans is dus aanwezig dat Umtiti plots speeltijd krijgt. Dat gebeurde dit seizoen slechts één keer eerder, in het uitduel bij Osasuna.

Xavi vindt het onbegrijpelijk dat Barcelona zondag in actie moet komen, met alle afwezigen. Daags voor de wedstrijd tegen Mallorca sprak de coach zijn onvrede uit op de persconferentie. "Het is duidelijk dat we zeventien slachtoffers hebben, waarvan elf als gevolg van Covid. La Liga kan dit zich niet veroorloven, het wordt een duel zonder energie."