Marokkaanse bondsvoorzitter haalt uit naar Ziyech: 'Dat hadden we niet verwacht'

Marokkaanse bondsvoorzitter haalt uit naar Ziyech: 'Dat hadden we niet verwacht'

1 January - 19:13 Laatste update: 1 January - 19:13
171

Fouzi Lekjaa, de voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond, staat achter de beslissing om Hakim Ziyech niet meer op te roepen bij het nationale elftal. Lekjaa vindt dat de linkspoot van Chelsea te weinig heeft laten zien in het shirt van Marokko.

Ziyech ligt bij Marokko in de clinch met bondscoach Vahid Halilhodzić. Het lijkt erop dat de oud-Ajacied niet meer hoeft te rekenen op een uitnodiging voor de nationale ploeg, zolang de Bosniër aan het roer staat bij de Leeuwen van de Atlas.

Bij Radio Mars laat Lekjaa zijn licht schijnen over de situatie. De bondsvoorzitter blikt eerst terug op de Afrika Cup van 2017, toen toenmalig bondscoach Hervé Renard Ziyech ook niet selecteerde. "We hebben toen besloten om Ziyech de tijd te geven, zodat hij met nieuwe energie terug kon komen."

Lekjaa vindt dat Ziyech nog altijd niet genoeg is veranderd. "We hadden verwacht dat hij een speler was die het nationale team naar overwinningen zou leiden, in plaats van een speler die wacht tot hij de bal van anderen krijgt zonder ook maar enige moeite te doen. Verder wil ik hier niet ingaan op details."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s