Update: Feyenoord sluit donatiecampagne, bijna 150.000 euro voor familie Gyan

10 januari om 10:38
Laatste update: 10 januari om 10:39

Er is al meer dan 100.000 euro opgehaald voor de familie van Christian Gyan, die op 43-jarige leeftijd overleed. Daarmee is de crowdfundingsactie van de Feyenoord-fans een groot succes.

Gyan stond in totaal tien jaar onder contract bij Feyenoord, waar hij uitgroeide tot een publiekslieveling. Op 29 december werd bekend dat hij door gezondheidsproblemen kwam te overlijden. Gyan werd 43 jaar oud. Na het treurige nieuws besloot Feyenoord om samen met zijn supportersvereniging een donatiecampagne op te starten, om de nabestaanden van Gyan te helpen.

De actie is een groot succes. De supportersvereniging van Feyenoord heeft inmiddels bekendgemaakt dat de grens van 100.000 euro aan donaties is overschreden. Dat bedrag kan nog verder oplopen, omdat de actie nog altijd loopt. 'Ongekend wat een support en liefde! Dank aan de donateurs', schrijft de Feyenoord-supportersvereniging in een tweet.

Update: De donatiecampagne is zondag om 19.08 uur afgesloten en Feyenoord maakt één dag later de balans op. Sinds Oudjaarsdag is er 147.307,90 opgehaald voor de familie van Gyan. 'Feyenoord, FSV De Feijenoorder en de familie Gyan zijn zeer dankbaar voor alle donaties', laat de club weten.

De begrafenis van Gyan zal op zaterdag 22 januari in besloten kring begraven worden. Eén dag eerder volgt een officieel afscheidsmoment voor de supporters.