Albers niet blij met Engels Van de Beek-bericht: 'Slecht geïnformeerde 'insider''

3 januari 2022 om 15:15
Laatste update: 3 januari 2022 om 15:35

Guido Albers is verbaasd door een publicatie in de Engelse krant The Mirror, laat hij weten aan VoetbalPrimeur. De krant citeerde een 'Nederlandse insider' die claimde dat een transfer van Donny van de Beek in januari een lastig verhaal wordt. Volgens Albers steekt het verhaal anders in elkaar.

Van de Beek liet zijn zaken jarenlang doen door Players United, maar stapte in oktober over naar HCM, het kantoor waar Ali Dursun voor werkt. Formeel staat Van de Beek nog onder contract bij Players United en de door The Mirror opgevoerde 'insider' vertelde dat hij geen stap kan maken zolang zijn oude zaakwaarnemer (PUM) geen toestemming geeft aan zijn nieuwe zaakwaarnemer (HCM). "Dat is alleen niet zo", zegt Albers tegen VoetbalPrimeur.

De 'insider' is volgens Albers 'slecht geïnformeerd'. Van de Beek kan volgens hem 'gewoon' van club veranderen. "Ik heb daarover contact gehad met Kenan Mert van HCM (agent HCM, red.). Hij is op de hoogte van het bestaande contract", zegt Albers. "Officieel ben ik nog de agent in de UK en ik word door de FA en club geïnformeerd als er dingen veranderen", zegt Albers. "Ik wil ook niets liever dan dat Donny weer elke week negentig minuten gaat spelen. Deze situatie bij Manchester United heeft lang genoeg geduurd."

Van de Beek maakte in de zomer van 2020 voor ongeveer veertig miljoen euro de overstap van Ajax naar Manchester United. Onder de inmiddels ontslagen Ole Gunnar Solskjaer kwam de middenvelder uit Nijkerkerveen amper aan de bak op Old Trafford. De Premier League-teller van Van de Beek stokt dit seizoen bij 66 speelminuten. Afgelopen zomer was Van de Beek dicht bij een huurtransfer naar Everton, maar daar ging Manchester United op het laatste moment voor liggen. Van de Beek heeft nog een contract tot de zomer van 2024.

Ali Dursun wenste niet op de teksten van Albers in te gaan.

(Nordin 't Hart, Tim van Duijn/VoetbalPrimeur)